ចេកណាំវ៉ាត្រាំទឹកឃ្មុំ ជាឱសថការពារ មិនងាយឱ្យមនុស្សកើតជំងឺនោះឡើយ!
* គ្រឿងផ្សំ
- ម្រេចគ្រាប់តូចៗ ១០០ ក្រាម
- ខ្ញីស្រស់ ១ មើម (ហាន់ជាចំណិតៗ)
- ចេកណាំវ៉ាទុំ ១ ស្និត
- ទឹកឃ្មុំសុទ្ធ
- ដបវែងមានគម្រប ២ ឬ ៣ ដប
* វិធីផ្សំ
ដាក់ខ្ញីនិងម្រេចនៅបាតដប។ ហើយដាក់ចេកបញ្ឈរក្នុងដប (មួយដបអាចដាក់បាន ៥ ឬ ៦ ចេក) រួចហើយស្រោចទឹកឃ្មុំពីលើឱ្យលិចចេកទាំងអស់នោះ។ បន្ទាប់មក គ្របគម្របឱ្យជិត ទុកចោល ៣ ថ្ងៃ។
យកចេក ១ ចេញមកពិសារាល់ព្រឹក លោកអ្នកនឹងមិនដែលស្គាល់ពាក្យថាឈឺនោះឡើយ។ ហើយនៅពេលអស់ចេក លោកអ្នកអាចយកចេកថ្មីមកដាក់បន្ថែម ចំណែកគ្រឿងផ្សំមានស្រាប់មិនបាច់ប្តូរទេ អាចបន្តបានច្រើនដងទៀត មិនចេះខូចទេ៕
- ម្រេចគ្រាប់តូចៗ ១០០ ក្រាម
- ខ្ញីស្រស់ ១ មើម (ហាន់ជាចំណិតៗ)
- ចេកណាំវ៉ាទុំ ១ ស្និត
- ទឹកឃ្មុំសុទ្ធ
- ដបវែងមានគម្រប ២ ឬ ៣ ដប
* វិធីផ្សំ
ដាក់ខ្ញីនិងម្រេចនៅបាតដប។ ហើយដាក់ចេកបញ្ឈរក្នុងដប (មួយដបអាចដាក់បាន ៥ ឬ ៦ ចេក) រួចហើយស្រោចទឹកឃ្មុំពីលើឱ្យលិចចេកទាំងអស់នោះ។ បន្ទាប់មក គ្របគម្របឱ្យជិត ទុកចោល ៣ ថ្ងៃ។
យកចេក ១ ចេញមកពិសារាល់ព្រឹក លោកអ្នកនឹងមិនដែលស្គាល់ពាក្យថាឈឺនោះឡើយ។ ហើយនៅពេលអស់ចេក លោកអ្នកអាចយកចេកថ្មីមកដាក់បន្ថែម ចំណែកគ្រឿងផ្សំមានស្រាប់មិនបាច់ប្តូរទេ អាចបន្តបានច្រើនដងទៀត មិនចេះខូចទេ៕
Post a Comment